Globaali sosiaalityö ry tapahtumat

Paperittomuus-työpaja Tampereen yliopistolla ma 9.10.

Pakolaisneuvonnan Paperittomat-hankkeen havaintojen mukaan sosiaalityön käytännöt suhteessa paperittomuuteen vaihtelevat suuresti kunnasta ja organisaatiosta riippuen eikä yhtenäisiä ammatillisia ohjeistuksia ja käytäntöjä ole luotu. Ristiriitaisissa tilanteissa syntyy eettistä kuormitusta. Työpajassa tarjotaan tilaisuus pohtia pienissä ryhmissä paperittomuustilanteisiin liittyviä ongelmia, kysymyksiä ja ratkaisuja sekä ajatuksia paperittomuudesta. Millaisena ilmiö näyttäytyy Tampereen seudulla, työpaikoilla? Miten työntekijät kokevat ja tuntevat ilmiön? Millaisia pelkoja ja tiedon tarpeita asiaan liittyy?

Työpajan vetäjänä toimii sosiaalityön yliopistonlehtori ja työnohjaaja Anna Metteri. Mukana keskusteluissa on myös kokemusasiantuntijakouluttajia. Työpajassa syntyneitä ratkaisemattomia kysymyksiä esitetään 10.10.17 Paperittomuus Tampereella -paneelikeskustelun osallistujille, joihin kuuluu myös Paperittomat -hankkeen lakimies Jasmiina Jokinen.

Työpaja on tarkoitettu sosiaalityön ammattilaisille ja opiskelijoille, järjestöjen työntekijöille ja muille paperittomien kanssa toimiville. Työpaja on toiminnallinen learning cafen sovellus.

Paikka: Tampereen yliopiston Linna-rakennus sali K103 (pohjakerros), Kalevantie 5

Aika: Maanantaina 9.10. klo 17-19

Blogiteksti ajatuksia herättämään:
http://www.globaalisosiaalityo.org/paperittomana-hyvinvointivaltiossa-2/

Yhteistyössä:
Globaali sosiaalityö ry
Tampereen yliopiston Let’s work together -verkosto
Psykologien sosiaalinen vastuu ry
Vapaa Liikkuvuus -verkosto

Tilaisuus on osa Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan Kehitysyhteistyö- ja ympäristöpäiviä.

Saatat myös pitää...