Kampanjat

Kampanja 2022: Wamama na Biashara 1.11.-31.12.2022
KAMPANJA ON PÄÄTTYNYT. KIITOS KAIKILLE KAMPANJAAN OSALLISTUNEILLE!

Kuva: Leea Lakkala

Tansanian maaseudulla monet yksin lastensa kanssa jääneet naiset ovat erityisen haastavassa tilanteessa. Yhteiskunnassa, jossa perhe perinteisesti nojaa vahvasti miehen tuloihin, joutuvat yksinhuoltajaäidit tekemään vaikeita valintoja pystyäkseen elättämään perheensä. Monet heistä pyörittävät jonkinlaista mikrobisnestä, kuten vihannesten tai vaatteiden myyntiä torilla, josta jäävällä pienellä voitolla perhe voi pysytellä juuri ja juuri pinnalla. Usein päivät venyvät pitkiksi ja pienetkin lapset voivat joutua viettämään kohtuuttomia aikoja yksin. Parempia bisneksiä on toki olemassa, mutta pääoman puuttuessa naiset ovat jumissa tilanteessaan. Köyhyys asettaa heidät haavoittuvaan asemaan, eikä ole epätavanomaista, että naiset päätyvät esimerkiksi tarjoamaan vastikkeellista seksiä kattaakseen yllättäviä menoja. 

Köyhyyden tiedetään lisäävän psykokosiaalista stressiä sekä altistavan naisia muun muassa sukupuolittuneelle väkivallalle ja sosiaaliselle syrjinnälle. Ongelmien juurisyyt piilevät kuitenkin yksinkertaisesti taloudellisessa ahdingossa, ja sen helpottamiseksi Globaali sosiaalityö ry järjestää marras-joulukuussa Wamama na Biashara (swahilia, suom. ”Bisnesnaiset”) -kampanjan!

Wamama na Biashara -kampanjan tuotot ohjataan Tansanian Mto wa Mbun kylässä toimivan mikrolainaringin toimintaan. Ringin kautta mukana olevat naiset saavat korotonta lainaa olemassa olevan mikrobisneksensä kasvattamiseksi, ja näin turvattua perheellensä paremman toimeentulon kestävällä tavalla. Maksettuaan lainan takaisin, raha voidaan lainata aina seuraavalle naiselle. Lue lisää toiminnasta täältä.

Laitetaan hyvä kiertämään! Tule mukaan tukemaan ruohonjuuritason toimintaa tansanialaisten äitien taloudellisen ja sosiaalisen tilanteen parantamiseksi lahjoittamalla haluamasi summa Globaali sosiaalityö ry:n keräystilillle tai ostamalla ringissä mukana olevan naisen valmistamia käsityötuotteita. Mikäli haluat ostaa käsityötuotteita, laita meille sähköpostia osoitteeseen gst(at)globaalisosiaalityo.org, niin saat lisätiedot tuotteiden ostamiseksi.

Globaali sosiaalityö ry:n keräyslupa RA/2021/42 on voimassa koko maassa lukuun ottamatta Ahvenanmaata. Keräyksen järjestää Globaali sosiaalityö ry.

***********************************************************************************************

Kampanja 2021: Mielessä Shatila / Shatila in mind
KAMPANJA ON PÄÄTTYNYT. KIITOS KAIKILLE KAMPANJAAN OSALLISTUNEILLE!

[english below]

Koronapandemia on aiheuttanut monia arjen rajoituksia, epävarmuutta ja ennakoimattomia muutoksia kaikkialla maailmassa, myös meillä Suomessa. Pandemian tuoma poikkeustila on toistaiseksi kestänyt alle kaksi vuotta ja paluu vähemmän rajoitettuun elämään on jo onneksi suunnitteilla. Joillekin ihmisille poikkeustila, rajoitukset ja epävarmuus ovat kuitenkin osa jokapäiväistä elämää ja ovat sitä jo vuosien ajan – ehkä jopa läpi oman ja omien vanhempien elämän ajan. Libanoniin paenneet palestiinalaispakolaiset ovat eläneet epävarmoissa olosuhteissa ja tietämättöminä tulevaisuutensa suunnasta yli 70 vuoden ajan. Syyrian sotaa paenneet pakolaiset ovat seuranneet kotimaansa konfliktin vaiheita ja menetyksiä 10 vuoden ajan. Shatilan pakolaisleiri Beirutissa on monen heidän väliaikainen koti.

Shatilassa asuvien pakolaisten elämää hankaloittaa edelleen Libanonin kaoottinen nykytilanne. Tilanne on haastava ja vaikeasti ennustettava köyhyyden ja työttömyyden lisääntymisen, rahanarvon arvaamattoman heittelyn sekä ruoka- ja lääkepulan myötä, mikä hankaloittaa pakolaisten arkea edelleen.

Globaali sosiaalityö ry käynnistää MIELESSÄ SHATILA -kampanjan! Mielessä Shatila -kampanjassa haluamme muistaa ja tukea Shatilan pakolaisleirissä asuvia ihmisiä yhteistyöjärjestömme National Institute of Social Care and Vocational Training kansalaisjärjestön (NISCVT) kautta. NISCVT pyrkii toiminnallaan edistämään pakolaissyhteisön hyvinvointia erilaisin palveluin. Järjestössä toimii myös sosiaalityöntekijöitä, joiden työn mahdollistamiseksi ja tukemiseksi ohjaamme lahjoitetut varat. Auta meitä ylläpitämään sosiaalityöntekijöiden työskentelyä Shatilassa – ja auttamaan vaikeissa olosuhteissa eläviä ihmisiä.

SHATILA IN MIND -CAMPAIGN: Global Social Work (GSW) ry is arranging an end of the year campaign to support social work among refugees in Libanon. Our collaborating association National Institute of Social Care and Vocational Training (NISCVT) is providing various services and support among refugee population living in Shatila refugee camp in region called Sabra in Beirut. NISCVT also provides social workers support for people living in the camp. Help us to maintain social work in Shatila camp by donating through Shatila in Mind -campaign. Your help is vitally needed as refugees are also affected by the economical and social struggles of Lebanon and the worldspread covid pandemia.

Keräysluvan numero on RA/2021/42. Kerätyt varat lahjoitetaan yhteistyöjärjestö NISCVT:lle. Keräyksen järjestää Globaali sosiaalityö ry.

************************************************************************************************

Kampanja 2020: Tukea perheenyhdistämiseen
KAMPANJA ON PÄÄTTYNYT, KIITOS KAIKILLE KAMPANJAAN OSALLISTUNEILLE.

Pysähdy kuulemaan tämä arkinen ja inhimillinen toive – elää yhdessä perheenä turvallisissa olosuhteissa. Globaali sosiaalityö ry:n syyskeräys tukee pakolaistaustaisia perheitä vaikeissa elämäntilanteissa.

Perheenyhdistäminen on Suomessa tehty vaikeaksi, kalliiksi ja kuormittavaksi. Nykyinen käytäntö on kohtuuton monesta eri näkökulmasta: 

  • Kolmen kuukauden aikaraja tai toimeentuloedellytykset vaikeuttavat merkittävästi perheen mahdollisuuksia elää yhdessä turvallisissa olosuhteissa. Tämä hidastaa Suomessa asuvan perheenjäsenen oman kotoutumisprosessin alkamista. 
  • Suuret kulut aiheuttavat tutkitusti velkaantumista. 
  • Pitkittynyt perheen erossaolo vaikuttaa perheiden hyvinvointiin ja dynamiikkaan. Vallitseva pelko tulevaisuudesta heikentää kaikkien osapuolten jaksamista. 

Masennus, unettomuus ja ahdistuneisuus ovat usein seurausta hankalaksi ja kalliiksi tehdystä perheenyhdistämisprosessista. Perheenyhdistämisprosessia olisi tärkeää helpottaa. Hakemusmaksuja tulisi kohtuullistaa ja alaikäiset hakijat tulisi vapauttaa hakemusmaksuista ja toimeentuloedellytyksestä kokonaan, riippumatta oleskeluluvan tyypistä. Ihmisten asettaminen kohtuuttomiin olosuhteisiin ei ole toimivaa ja inhimillistä kotoutumisen edistämistä. Lue lisää tutkittua tietoa.

Poliittisten päätösten lisäksi perheet tarvitsevat apua nyt.

Osallistumalla syyskeräykseemme, voit olla mukana auttamassa yksittäisiä perheitä kuormittavassa elämäntilanteessa. Keräyksen tuotot ohjataan kokonaisuudessaan pakolaistaustaisten perheiden perheenyhdistämiskuluihin. Tuotot jaetaan suorina avustuksina avun tarpeessa oleville perheille. 

Haluamme kampanjan kautta nostaa esille perheiden taloudellisen ahdingon ja tällä pienellä panoksella auttaa mahdollisimman monia perheitä toiveessaan päästä vihdoin elämään normaalia arkea perheensä kanssa. Perheen yhteisen elämän ei tule olla vain rikkaiden oikeus. Tule mukaan tukemaan tasa-arvoista oikeutta perhe-elämään!

Pienkeräysnumero on RA/2020/1051. Kerätyt varat käytetään perheenyhdistämisen perusteella oleskeluluvan saaneiden matkakuluihin Suomeen. Pienkeräyksen järjestää Globaali sosiaalityö ry.