Kotimaan toiminta / Local activities

Seuraava hallituksen kokous: torstaina 4.4.2024 kello 17.00. Tampereen yliopisto ja Zoom.

Globaali sosiaalityö ry:n tavoitteena on olla yhdistyksen arvojen mukaista toimintaa mahdollistava verkosto. Jos sinulla on mielessä toimintamuoto, tapahtuma, julkaisu, mielenilmaus tai muu happening, joka sopisi yhdistyksen toiminnaksi, ota rohkeasti yhteyttä: gst(at)globaalisosiaalityo.org.

Kotimaan paikallistoimintamme on erityisesti tapahtumien, seminaarien ja opintopiirien järjestämistä sekä kehittämis- ja tutkimustoimintaa. Lisäksi osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun blogimme ja kantaaottavien kirjoitusten kautta sekä osallistumme tapahtumiin, kuten Mahdollisuuksien torille. Luonteeltaan toiminta Suomessa on sosiaalialalle suunnattua globaalius-, solidaarisuus- ja rauhankasvatustyötä.

Opiskelijat
Yhdistyksen sääntöihin on kirjattu yhdistyksen opiskelijalähtöisyys. Sääntöjen mukaisesti vähintään yhden hallituksen jäsenen ja yhden varajäsenen tulee olla opiskelija. Ryhtymällä yhdistyksen aktiiviksi ja/tai tulemalla mukaan hallitukseen voit saada opiskelijana arvokasta kokemusta järjestötyöstä ja mahdollisuuden syventää virallisten opinto-ohjelmien tarjoamaa tietoa esimerkiksi globaaleista sosiaalialan kysymyksistä, kestävän kehityksen sosiaalisesta ulottuvuudesta, globaalista solidaarisuudesta ja rauhantyöstä. Toiminnassa pääset osaksi syväluotaavia ja ajankohtaisia keskusteluja. Toiminnassamme on mukana sosiaalialan ammattilaisia, jotka työskentelevät ja ovat työskennelleet paikallisessa palvelujärjestelmässä ja ulkomailla – voit saada ideoita omien opintojesi suuntamiseen.

Lahjoitukset
Yhdistyksellämme on jatkuva rahankeräyslupa ja yhdistyksen sääntöihin on kirjattu jatkuvat tukikohteemme kuten Libanonin ja Tansanian toiminta. Jos haluat lahjoittaa, ota yhteyttä meihin: gst(at)globaalisosiaalityo.org.

Lukupiiri
Yhdistyksellämme on myös lukupiiri, jossa on luettu teoksia esimerkiksi antirasismiin, rauhantyöhön ja dekolonialismiin liittyen.

Kokoukset
Yhdistyksen hallitus kokoontuu Tampereella noin kerran kuukaudessa. Kokoukset pidetään Tampereen yliopiston sosiaalityön tutkinto-ohjelman tiloissa keskustakampuksella (Kalevantie 5) ja ne ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Kokouksiin on aina mahdollisuus osallistua myös etänä Zoom-sovelluksen kautta ja löydät niistä tietoa myös Instagramista ja Facebookista.

Jäseneksi liittymislomake / Member form

Globaali sosiaalityö ry:llä on Poliisihallituksen myöntämä keräyslupa (RA/2021/42), joka on voimassa toistaiseksi ja kattaen koko maan Ahvenanmaata lukuun ottamatta. / Global Social Work has a money collection permit granted by the National Police Board in Finland (RA/2021/42), and the permit is valid for an open ended time and covering the area of Finland, excluding Ahvenanmaa region.