Globaali sosiaalityö ry tapahtumat Globaali sosiaalityö ry yleinen

GST mukana Maailma kylässä -festivaaleilla 28.-29.5.

mk2016-480x400-bombino

Globaali sosiaalityö ry on tuttuun tapaan mukana Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla järjestettävillä Maailma kylässä -festivaaleilla Helsingissä toukokuussa. Tapahtuman teema on tänä vuonna oikeudenmukaisuus ja tiedossa on hieno kattaus monipuolista ohjelmaa. Globaali sosiaalityö ry:n oma pöytä löytyy Mahdollisuuksien tori -teltasta muiden kansalaisjärjestöjen joukosta. Tervetuloa kojulle tervehtimään yhdistyksemme aktiiveja ja kuulemaan lisää ajankohtaisesta toiminnasta!

– – –

Helsingin suurimpiin festivaaleihin lukeutuva Maailma kylässä kerää jälleen toukokuussa Kaisaniemen puistoon ja Rautatientorille valtavan määrän yhteiskunnallisia keskustelijoita, poliitikkoja, aktiiveja ja asiantuntijoita keskustelemaan ajankohtaisista aiheista. Musiikki- ja taide-esitysten lisäksi kahden päivän aikana festivaalilla on luvassa kaikkiaan noin 50 keskustelua, joihin osallistuu niin kansalaisjärjestöjen vaikuttajia kuin kärkipoliitikkojakin.

“Maailma kylässä on vakiinnuttanut asemansa yhteiskunnallisen keskustelun herättäjänä, ja kansalaisjärjestöille se on ainutlaatuinen paikka tuoda esiin näkemyksiään ja innostaa mukaan toimimaan paremman maailman puolesta. Viime vuonna tapahtumassa kävi 77 000 vierailijaa ja vuosia jatkunut suosio kertoo siitä, että tällaiselle yhteiskunnalliselle keskustelulle globaalista oikeudenmukaisuudesta on kysyntää”, sanoo tapahtuman järjestäjän Kepan toiminnanjohtaja Timo Lappalainen.

Tänä vuonna ajankohtaisia aiheita ovat mm. kehitysyhteistyövarojen leikkaukset, joiden vaikutuksesta kaikkein köyhimpien elämään kehitysmaissa kertovat mm. Kirkon Ulkomaanavun ja Suomen Lähetysseuran edustajat. Ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Lenita Toivakka kertoo Suomen tuen merkityksestä Aasiassa sekä yksityisen sektorin roolista kestävässä kehityksessä. Koko maailmaa koskevat YK:n uudet kestävän kehityksen tavoitteita ruoditaan paneelikeskusteluissa muun muassa UNDP:n ja YK-liiton sekä festivaalin pääjärjestäjän Kepan johdolla.

Teksti: http://www.maailmakylassa.fi/uutiset/18519

Saatat myös pitää...