Kampanja 2020

Pysähdy kuulemaan tämä arkinen ja inhimillinen toive – elää yhdessä perheenä turvallisissa olosuhteissa. Globaali sosiaalityö ry:n syyskeräys tukee pakolaistaustaisia perheitä vaikeissa elämäntilanteissa.

Perheenyhdistäminen on Suomessa tehty vaikeaksi, kalliiksi ja kuormittavaksi. Nykyinen käytäntö on kohtuuton monesta eri näkökulmasta: 

  • Kolmen kuukauden aikaraja tai toimeentuloedellytykset vaikeuttavat merkittävästi perheen mahdollisuuksia elää yhdessä turvallisissa olosuhteissa. Tämä hidastaa Suomessa asuvan perheenjäsenen oman kotoutumisprosessin alkamista. 
  • Suuret kulut aiheuttavat tutkitusti velkaantumista. 
  • Pitkittynyt perheen erossaolo vaikuttaa perheiden hyvinvointiin ja dynamiikkaan. Vallitseva pelko tulevaisuudesta heikentää kaikkien osapuolten jaksamista. 

Masennus, unettomuus ja ahdistuneisuus ovat usein seurausta hankalaksi ja kalliiksi tehdystä perheenyhdistämisprosessista. Perheenyhdistämisprosessia olisi tärkeää helpottaa. Hakemusmaksuja tulisi kohtuullistaa ja alaikäiset hakijat tulisi vapauttaa hakemusmaksuista ja toimeentuloedellytyksestä kokonaan, riippumatta oleskeluluvan tyypistä. Ihmisten asettaminen kohtuuttomiin olosuhteisiin ei ole toimivaa ja inhimillistä kotoutumisen edistämistä. Lue lisää tutkittua tietoa.

Kuva: Pexels/Cody

Poliittisten päätösten lisäksi perheet tarvitsevat apua nyt.

Osallistumalla syyskeräykseemme, voit olla mukana auttamassa yksittäisiä perheitä kuormittavassa elämäntilanteessa. Keräyksen tuotot ohjataan kokonaisuudessaan pakolaistaustaisten perheiden perheenyhdistämiskuluihin. Tuotot jaetaan suorina avustuksina avun tarpeessa oleville perheille. 

Haluamme kampanjan kautta nostaa esille perheiden taloudellisen ahdingon ja tällä pienellä panoksella auttaa mahdollisimman monia perheitä toiveessaan päästä vihdoin elämään normaalia arkea perheensä kanssa. Perheen yhteisen elämän ei tule olla vain rikkaiden oikeus. Tule mukaan tukemaan tasa-arvoista oikeutta perhe-elämään!

Lahjoita haluamasi summa keräystilille FI39 6601 0001 0306 59. Merkitse maksun viitteeksi 3560.

Voit myös lahjoittaa haluamasi summan Mobile Payn kautta tunnuksella 44430. 

Pienkeräysnumero on RA/2020/1051. Kerätyt varat käytetään perheenyhdistämisen perusteella oleskeluluvan saaneiden matkakuluihin Suomeen. Pienkeräyksen järjestää Globaali sosiaalityö ry.